Hva bruker nordmenn forbrukslånet på?

Det er ikke helt enkelt å vite hva folk bruker forbrukslånet på. Det finnes ingen statistikker over slikt og siden en ikke trenger å fortelle banken eller långiveren, hva lånet skal brukes til, så er det vanskelig å lage noen statistikker. I prinsippet kan en bruke pengene til akkurat det en vil. Det er et lån uten sikkerhet og lånet har svært mange bruksområder. Men når folk blir spurt, er det ofte mange av de samme tingene som går igjen. Nedenfor har vi listet opp noen av de mest vanlige tingene, som folk bruker pengene på.

Oppussing av bolig og betaling av regninger

Oppussing er noe nordmenn nesten er verdensmestre i. De fleste liker å ha det fint hjemme og skal en holde det fint, da må en pusse opp med jevne mellomrom. Oppussing er ikke gratis og mange klarer ikke å spare opp til dette. Heller ikke alle oppussingsprosjekter er for syns skyld, men kanskje nødvendige og noe som må gjøres fort. Da er det enkelt med et forbrukslån.

Det kan i perioder være flere regninger enn en klare å betale. Da kan et forbrukslån være løsningen for enkelte. Det trenger nødvendigvis ikke å være snakk om mye penger, men det er alltid ubehagelig å komme i en situasjon hvor en ikke har penger til å betale regningene sine. Du vil pådra deg mer gjeld i en periode, men det er fortsatt en rimeligere løsning, enn å ende opp med et dårlig forhold til ens faste leverandører. Derfor er det mange som bruker et forbrukslån på å betale regninger.

Shopping og fritid

stage-licht_im_moebel

Møbler holder ikke evig i dag. Sofaen bør kanskje byttes, nytt spisebord, nye senger til barna eller det er et behov for en ny TV. Slike innkjøp blir ofte finansiert med et forbrukslån. I dag er det ikke mange som sparer opp til innkjøp av nye møbler. Folk tar opp et forbrukslån i stedet og kjøper møblene de ønsker seg.

Mange har en tøff hverdag, mye jobb og mange aktiviteter som skal rekkes på kortest mulig tid.
Da drømmer mange seg bort på helgeturer eller lengre reiser til eksotiske steder. Skal drømmene oppfylles, er det ofte en løsning å ta opp et forbrukslån og mange gjør dette.  Det er også flere som finansierer reisen på denne måten og betaler lånet tilbake når de får utbetalt feriepengene sine.

Et eget sted å bo

For unge mennesker, som skal leie en leilighet eller kjøpe egen bolig for første gang, kan depositumet eller egenkapitalen være et problem.  Her er forbrukslånet en løsning for mange. Skal en ut med 50.000 kroner i depositum for en leieleilighet, klarer mange dette ved å ta opp et forbrukslån.
Dette vil da samtidig fungerer som en oppsparing, slik at en får med seg pengene videre når en flytter. De som vurdere å kjøpe egen bolig første gang, har ofte store problemer med å skaffe egenkapitalen på 15%, som nå er kravet.  Da tar de opp et forbrukslån på beløpet som kreves i egenkapital og er inne på markedet umiddelbart etter.